Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2009

Ανακοίνωση για βοήθεια στα πυρόπληκτα ζώα

Κάποια ζώα γλίτωσαν, αλλά χρειάζονται βοήθεια για να τα καταφέρουν. Αν κάποιος μένει κοντά στις περιοχές που κάηκαν ή τέλος πάντων μπορεί και θέλει να βοηθήσει, ας ρίξει μια ματιά εδώ.
.
Δεν μπορώ να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες φυσιολάτρες κυνηγούς που, ενώ κάποιοι εθελοντές προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια στα ζώα και στα πουλιά που προσπαθούν να βρουν τροφή, καταφύγιο και να κρατηθούν στη ζωή, αυτοί τριγυρνούν ωραίοι και άνετοι στα αποκαΐδια και τα ντουφεκάνε, όπως άκουσα στις ειδήσεις απόψε. Εύγε!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..κατιτετοιες στιγμες στηριζουν την πιστη μου στην κολαση, αγαπητε....κι ομως ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει...

Περαστικός είπε...

Υπάρχει, γύρω μας, τη φτιάχνουμε οι ίδιοι καίγοντας, σκοτώνοντας και καταστρέφοντας, προσπαθώντας να φτιάξουμε τον ατομικό μας παράδεισο.

NP είπε...

Γειά σου ΠΕΡΑΣΤΙΚΕ,
λίγο άσχετο το σχόλιό μου, αλλά, κάπου θέλω να εξιστορίσω αυτό που είδα προ ημερών, και το blog σου, λόγω ιδιαίτερης συμπάθειας προς τα ζώα, είναι ό,τι καταλληλότερο μπορώ να σκεφτώ:

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, εκτός απο τα ζώα που καιγόντουσαν, κάποια άλλα πλήρωναν την ανθρώπινη θηριωδία. Είχε μόλις βραδυάσει, και μια ομάδα 10 - 12 νεαρών, απο 18 έως 22 χρόνων, έφθασε στη γειτονιά μου, κάπου στο Παγκράτι, με 2 αγριεμένα Pit Bull. Στη γειτονιά μου υπάρχουν εδώ και χρόνια 2 - 3 αδέσποτα σκυλιά και αρκετές γάτες.
Επρόκειτο για το γνωστό σαφάρι της Πόλης. Το είχα ακούσει αλλά δεν το είχα δει ακόμη: Οι νεαροί,(Έλληνες), απολαμβάνουν το θεαμα των Pit Bull που ξεσκίζουν τα ανυποψίαστα ζώα. Πρώτο θύμα μπροστά στα μάτια μου μια γάτα, και στη συνέχεια τα σκυλιά. Έβαλα τις φωνές, η ομάδα δεν έδωσε καμμία σημασία. Μη ξέροντας τι να κανω, και μη τολμώντας να πλησιάσω πολύ λόγω των σκυλιών, πήρα τηλ. το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου 5 η 6 φορες που δεν απάντησε.

Που ζούμε ρε παιδιά ?

Περαστικός είπε...

Φίλε, NP, καθόλου άσχετο δεν είναι το σχόλιό σου. Φωτιές, έλλειψη σεβασμού προς τη φύση, έλλειψη σεβασμού προς τα ζώα και τη ζωή. Μια κοινωνία, ένας πολιτισμός σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, εκτός ισορροπίας.
Αν και είχα ακούσει για περιστατικά σαν αυτό που αναφέρεις, δεν ήξερα και για οργανωμένες συμμορίες που το κάνουν αυτό. Εννοείται πώς τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται για τέτοιες επιθέσεις είναι εξίσου θύματα. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει κάποιος, να οπλιστεί; Να φτιάξουμε τις δικές μας ομάδες; Να φτιάξουμε τις δικές μας κοινότητες και να αποσχιστούμε; Υπάρχουν ελπίδες για κάποια αφύπνιση; Δεν ξέρω.
Πιο πρακτικά ζητήματα τώρα, νομίζω ότι πλέον τα τοπικά τμήματα δεν απαντούν σε κλήσεις από το κοινό, πρέπει για όλα τα περιστατικά να καλείς στο 100. Το λέω αυτό από πείρα. Κάποια στιγμή, πριν από πολύ καιρό, το τοπικό μου τμήμα είχε απαντήσει τελικά σε μια δική μου κλήση, αφού είχα αφήσει το τηλέφωνο να κτυπά πολύ ώρα, άκουσα το όργανο καθώς το σήκωνε να λέει σε ένα συνάδελφό του «τι να κάνω, αφού μας βρίζουνε όλη την ώρα». Για όλα τα περιστατικά, το 100. Από εκεί και πέρα, για ατομικές παρεμβάσεις, επαφίεται στο τι είναι διατεθειμένος να κάνει ο καθένας και πόσο μπορεί να ρισκάρει, καταλαβαίνω όλες τις απόψεις. Δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον να επέμβει σε οποιοδήποτε περιστατικό σε αυτή την πόλη. Ζούμε σε άγριους καιρούς. Ίσως αν τους φωτογράφιζες και το έβλεπαν... δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση, να καλείς το 100, δεν ξέρω αν θα έρχονταν τελικά, αλλά σίγουρα εκεί θα σήκωναν το ακουστικό.

ellinida είπε...

Εσπευσαν οι φυσιολάτρες ρυθμιστές της φύσης κυνηγοί.
http://whispering-planet.blogspot.com/2009/08/blog-post_27.html
Στην κόλαση ζούμε ΝΡ. Και αν δεν κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε θα χειροτερεύει.

Περαστικός είπε...

Ellinida, ξέρουν πού απευθύνονται, αυτό το υπουργείο είναι προστάτης των κυνηγών. Ποιος δεν θυμάται τα του Kill-τίδη.