Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2009

Η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η άθλια συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων συμπολιτών μας αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους της πολιτείας θίγουν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Παρά τις μακροχρόνιες και έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών και πολλών σωματείων, η πολιτεία δεν έχει λάβει μεχρι σημερα μέτρα που να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να ποινικοποιουν-καταργουν τα περιστατικά κακοποίησης.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας:

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009, ώρα 10:00

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, σταθμός ΜΕΤΡΟ Ομόνοια

καλώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα συμβάλλουν στην προστασία των ζώων συντροφιάς, των παραγωγικών ζώων, των ελεύθερων ζώων στη φύση που αποτελούν το στόχο των κυνηγών, των ζώων στα τσίρκο που εξακολουθούν να περιοδεύουν στη χώρα μας. Η πολιτεία πρέπει να στείλει, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα σεβασμού απέναντι στα ζώα και όχι να διαιωνίζει απαράδεκτες και βάρβαρες συνθήκες και συμπεριφορές.

Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν καμπάνια ενημέρωσης, θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για την εφαρμογή του νόμου, αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες, απαγόρευση της πώλησης ζώων συντροφιάς από καταστήματα, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα παραγωγικά ζώα, ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες του κυνηγιού και περιορισμό της δραστηριότητας, απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα, κ.α.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Φιλοζωικών Οργανώσεων

Για περισσότερες πληροφορίες:
6976 489349

18 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Δυστυχώς, λόγω εργασίας και ώρας εγώ δεν μπορώ, αλλά όποιος μπορεί...

Ανώνυμος είπε...

μια απο τα ιδια...μηπως θα επρεπε περαστικε μου να βρουμε αλλη μεθοδο διαμαρτυριας?

Περαστικός είπε...

Αν έχεις κάποια ιδέα, exofthalmi, υποθέτω ότι θα μπορούσες να την προτείνεις. Δεν περιμένω πάντως να αλλάξει ο κόσμος από τη μία μέρα στην άλλη από τις διαμαρτυρίες, ωστόσο, συμβάλλουν στη σταδιακή ευαισθητοποίηση. Απογοητευτικό, το ξέρω, αλλά...

Ανώνυμος είπε...

οταν ελεγα μια απο τα ιδια, εννουσα οτι ουτε και εγω μπορω να παω. Ουτε εγω, ουτε εσυ, ουτε αλλοι 1013 που λεει και το τραγουδι. Εξ΄ου και λεω μηπως πρεπει να γινει κατι αλλο. Αλλα, φευ! δεν εχω ιδεα, τι!

ellinida είπε...

Κοίτα εδώ φρίκη.
http://www.facebook.com/editphoto.php?aid=2015063&success=1&failure=0#/note.php?note_id=96922494151&id=724601180&ref=share

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Exofthalmi, τουλάχιστον το προέβαλε ο ΣΚΑΪ.

Ellinida, δεν μπορώ να μπω στη διεύθυνση που αναφέρεις, δεν έχω λογαριασμό facebook. Μια φίλη μου είπε περί τίνος πρόκειται και μου έδωσε κάτι διευθύνσεις βίντεο. Αποφάσισα να τις αναφέρω εδώ, αλλά προειδοποιώ:
ΑΝ ΤΑ ΔΕΙΤΕ Ή ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΚΛΟΝΙΣΜΟ Ή ΘΑ ΜΙΣΗΣΕΤΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ (εγώ άντεξα μόνο ένα μέρος του πρώτου βίντεο, δεν είδα τα άλλα και δεν το συνιστώ σε κανέναν να τα δει):
A sub-lieutenant of the army brutally assassinates a dog, during a training
session in knife-stabbing. (watch video, WARNING: don't if you are sensitive,
at:
http://www.4shared.com/file/95028218/b7bda06b/Ej-Bolivia_Armas_Blancas_y_Contund\
ientes.html)
The military skin a live crocodile. (watch video, WARNING: don't if you are
sensitive, at:
http://www.4shared.com/file/95028168/faba88f5/Ej-Bolivia_Crocodilo1.html)
In a macabre ritual, military disembowel a live dog. (watch video, WARNING:
don't if you are sensitive, at:
http://www.4shared.com/file/95028491/235ee75/Ej-Bolivia_DestripanPerro-Ritual.ht\
ml)
Voluntary workers for SAR-FAB (Bolivian Air Force), abuse street dogs. (see
photo at
http://lh4.ggpht.com/_qLY0hpYFeDA/ScxvfkvRCUI/AAAAAAAAEB4/-v5Fwm7VyR4/SAR-FAB1.jpg
pg )
A dog is tortured and crucified, no one knows why or by whom. (see photos at
http://picasaweb.google.com/surell/Bolivia?feat=directlink)
Και άλλα και άλλα και άλλα...
Καμαρώστε homo-σάπιο.

Περαστικός είπε...

Και τα δικά μας...
http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=1b520b73-5eed-4395-a6f2-2283752325aa

Περαστικός είπε...

Α ναι, ο σαδισμός κάποιων ξεσπάει και στους σκαντζόχοιρους. Βεβαίως, ποιος καλύτερος τρόπος να ξεσπάσεις από το να σκοτώνεις σαδιστικά μικρά πλάσματα με τον κασμά σου;
http://www.wild-anima.gr/content/view/602/118/lang,el/
Βρε δεν πάμε στο διάβολο όλοι λέω εγώ να αφήσουμε τον πλανήτη και τα πλάσματά του να ζήσουν;

Περαστικός είπε...

Αυτά, χωρίς να υπολογίσουμε τα μικρά και αθώα παιδάκια που κυνηγάνε με τα αεροβόλα που τους χαρίζουν οι γονείς τους περιστέρια και άλλα πτηνά.
http://www.wild-anima.gr/content/view/596/118/lang,el/
(Έμαθα και για περιστατικό στην Αθήνα με περιστέρια, αλλά δεν θυμάμαι την παραπομπή). Νομίζω ότι φτάνουν αυτά για τώρα, οι θηριωδίες (Μήπως θα έπρεπε να γράψω ανθρωπωδίες;) εναντίον των ζώων δεν έχουν τέλος.

ellinida είπε...

Εγώ ειλικρινά δηλαδή έχω σχεδόν σιχαθεί τους ανθρώπους.
Και πες μου σε παρακαλώ, είναι ή δεν είναι η κοινωνίες υπεύθυνες που συντηρούν αυτά τα νοσηρά φαινόμενα;
Δεν θα έπρεπε η τιμωρία τους να είναι παραδειγματική;
Αλλά βέβαια, εδώ έχουμε κοινωνίες που επιτρέπουν τους φόνους ζώων διά λόγους αναψυχής. Τέλος πάντων, ας περάσουν οι εκλογές γιατί δεν θέλω να προωθήσω το κόμμα τους. Ψάχνουν οι άρρωστοι έστω και αρνητική διαφήμιση.
Αλλά εδώ δεν μας κάνει πιά εντύπωση η εγκληματικότητα απέναντι στον συνάνθρωπο, τα ζώα θα μας ένοιαζαν;
Ειλικρινά ώρες ώρες σκέφτομαι ότι και να μην ξαναδώ άνθρωπο δεν θα με πείραζε.

violet είπε...

Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου Περαστικέ. Την καταλαβαίνω και τη συμμερίζομαι. Τα βίντεο δεν τα είδα γιατι αντιλαμβάνομαι από τους αγγλικούς τίτλους ότι το θέαμα μαλλον δεν είναι για τα μάτια μου. Αλλωστε έχω δει παρόμοια στο παρελθον και μπορω να φανταστω πάνω κατω το περιεχόμενό τους.
Δε διαφωνω για την αγριοτητα του ανθρωπου, δε θα μπορούσα...Απλα νομιζω πως αν θεωρησουμε ότι αυτη ειναι η "γενικη εικονα" του ανθρωπου ή ότι την βία την επιβαλλει μονο σε ζωα, αντιμετωπιζουμε το θεμα μονομερως . Ναι,ο ανθρωπος εχει αγρια ενστικτα απο τη φυση του. Όπως και τα πιο πολλα ζωα.(Αλλά εξημερωνεται....σε γενικες γραμμες εξημερωνεται...όλα ειναι θεμα κοινωνικης παιδειας)
Κι ακομη...την ιδια αγριοτητα που εδω φαινεται να την εξασκει πανω σε ζωα, την ιδια και χειροτερη έχει εφαρμοσει πάνω στο ιδιο του το ειδος.Τι να πρωτοαναφερω ; Τα βασανιστηρια κατα το Μεσαιωνα ; Τα ιατρικα πειραματα την εποχη του Χιτλερ; Τα βασανιστηρια σε περιοδους πολιτικων αναταραχων; Η λίστα δεν έχει τελειωμο ανα τους αιωνες.Αλλα δεν ειναι αυτη η ανθρωποτητα. Ειναι ενα μικρο μερος της.

Από τη μια λοιπον η βια δεν ειναι ξενη προς την φυση του, από την αλλη έχει εναν τοσο αναπτυγμενο εγκεφαλο που δυστυχως καποιες φορες τον χρησιμοποιει εντελως αρρωστα και διεστραμμενα.Είναι η φαντασια θα έλεγα. Αυτη που λειπει απο τα ζωα.Κι ενα λιονταρι ειναι αγριο. Αλλα το λιονταρι σκοτωνει για να φαει ή επειδη το ενοχλησες. Αντιθετα ο ανεπτυγμενος εγκεφαλος του ανθρωπου ειναι η ευλογία του, άλλα και η καταρα του. Τοσο για τον ιδιο όσο και για τους γυρω του.Όταν αυτος δεν έχει μπει από νεαρή ηλικια στα σωστα καναλια, δεν ειναι δυσκολο να παρεκλινει και να χρησιμοποιειται τελειως λανθασμενα (ειναι τοτε που σκαρφιζεται όχι μονο να σκοτωσει, αλλά πώς θα προκαλεσει περισσοτερο πονο).

Εκει που διαφωνω ειναι στο να γενικευει κανεις και να λεει όλη η ανθρωποτητα ειναι βιαιη, ειναι σκαρτη, ειναι απανθρωπη, δε θελω να ξερω τους ανθρωπους. Διπλα σε καθε διεστραμμενο ανθρωπο πιστευω πως υπαρχουν αλλοι 5, αλλοι 10 που καμια αγριοτητα δεν κουβαλουν, αλλά αντιθετα βοηθουν όπου και όπως μπορουν. Δεν θα καταδικασω την ανθρωποτητα επειδη καποια δειγματα της δεν την αντιπροσωπευουν σωστα.
Όσο για την επιλογη της απομακρυνσης απο τον κοσμο...ο Αριστοτελης δεν ειπε εκεινο το : οποιος ζει μονος του ειναι ή θηρίο ή θεός ; ε! τουλάχιστον προσωπικα ξερω πως δεν ειμαι ουτε το ενα ουτε το άλλο.

Jolly Roger είπε...

Μικροδιορθωσουλα για την violet.
Το λιονταρι ποτέ δεν σκοτωνει γιατι το ενοχλησες. Μονο για να φαει. Και την διαδικασια του κυνηγιου την αναλαμβανουν τα θηλυκα (το "ασθενες" φυλο). Το αρσενικο λιονταρι χρησιμευει μονο για να βρυχαται και να τρομαζουν οι υπολοιποι. ;-)

Το σχολιο της violet ανακινει ενα παλιο φιλοσοφικο ερωτημα. Ειμαστε (συν)υπευθυνοι για ολες τις πραξεις που κανει το ειδος μας η οχι; Πολυ λογικα κυριαρχει η σκεψη "τι φταιω εγω, αν ο Χ διεστραμμενος ανωμαλος κανει μια φρικωδια;".
Δεν υπαρχει λογικη απαντηση σ' αυτο. Λογικα, δεν μπορει να φταιμε εμεις αν καποιοι βασανιζουν παιδια η ζωα.

Απο την αλλη μερια, μερικοι απο εμας αισθανονται υποκειμενικα σαν μικρο κομματι ενος συνολου. Και σαν τμημα ενος οργανισμου αισθανεσαι συνυπευθυνος για τα οσα κανουν τα υπολοιπα τμηματα.

Ο Καζαντζακης το ειχε πει καλυτερα.

“Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Άμα δε σωθεί, εγώ θα φταίω”.

Υ.Γ. Μισανθρωπος απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου. Ακομα και πριν το ανθρωπινο ειδος μου δωσει τους λογους.

Περαστικός είπε...

Γεια σου, ellinida.

Violet, κοίτα όμως γύρω σου, το πρόσημο του τελικού αθροίσματος της ύπαρξής μας στον πλανήτη είναι αρνητικό. Πολύς πόνος, πολύς θάνατος, εξαφανίσεις ειδών, σφαγές άλλων ανθρώπων. Ακριβώς, μεγάλο εγκέφαλο έχουμε, δεν τον χρησιμοποιούμε καλά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά, δεν καταδικάζω τον άνθρωπο μόνο από τις ακρότητές του, αλλά για αυτό που βλέπω να είναι δίπλα μου και μπροστά μου. Τον απορρίπτω ακόμη και για αισθητικούς λόγους. Αν αποφασίσω να «την κάνω», μπορείτε να με αποκαλέσετε όπως θέλετε :P

Περαστικός είπε...

Jolly Roger, γράφαμε μαζί :) Σκέφτομαι τώρα ότι όταν έχουμε ψείρες, δeν ψάχνουμε την ατομική ευθύνη της καθεμιάς χωριστά :) Είμαστε η μόλυνση του πλανήτη.

resident είπε...

Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως, παρ' όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.

Mark Twain, What Is Man, 1906

Περαστικός είπε...

Resident, ένα δείγμα του πώς ένα ζώο δίνει μαθήματα «ανθρωπιάς» στους ανθρώπους: http://www.youtube.com/watch?v=DgjyhKN_35g
Οι οδηγοί ούτε καν επιβραδύνουν.

ellinida είπε...

Εγώ πάντως που την έχω κάνει έχω να πω το εξής. Ολα μέσα μας είναι, και ο θεός και το θηρίο.
Εχετε ποτέ αναρωτηθεί μήπως τα ζώα δρουν τελικά πιό έξυπνα από τους ανθρώπους;

Περαστικός είπε...

Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τα ζώα, Ellinida.