Σάββατο, Ιουνίου 21, 2008

Ζιμενοσκόπηση

Έλλην πολιτικός υποβάλλεται σε ζιμενοσκόπηση.

Αν έκανα μια δημοσκόπηση (μακριά από το παρόν ιστολόγιο αυτά) θα ήταν κάπως έτσι:

Ποιοι νομίζετε ότι ήταν οι αποδέκτες των «μαύρων» χρημάτων της Siemens;

Α. Πολιτικά κόμματα
Β. Μεμονωμένοι πολιτικοί

Γ. Στελέχη οργανισμών
Δ. Και κόμματα και μεμονωμένοι πολιτικοί και στελέχη οργανισμών και όσοι μεσολαβούν γενικώς (εύγε, προβιβάζεσαι)
Ε. Κανένας από τους παραπάνω, ο πολιτικός κόσμος και οι δημόσιοι λειτουργοί της χώρας μας είναι αμέμπτου ηθικής και είμαι βουλευτής/εργολάβος/άλλος διαπλεκόμενος/παντελώς ηλίθιος


Δε βαριέσαι, στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται κανένας για εντιμότητα και ηθική*, αλλά «για να βρει μια άκρη» ώστε να «μην είναι στην απέξω». Αυτό είναι το πρόβλημα των περισσοτέρων, όχι ότι κάποιοι τα πιάνουν, αλλά ότι δεν τα πιάνουν και οι ίδιοι, όχι ότι κάποιοι αυθαιρετούν, αλλά ότι δεν τους αφήνουν να αυθαιρετήσουν (αρκετά) και οι ίδιοι. Αλλά μήπως είμαι αυστηρός; Στο κάτω-κάτω, ο καθένας έχει να ζήσει τη ζωή του, αν γεννιότανε στη Σουηδία, θα «έπαιζε» με τους κανόνες της Σουηδίας, όταν ζει στην Ελλαδάρα, με ποιους κανόνες θα πρέπει να «παίξει»; Εσύ, τι θα κάνεις όταν το αγαπημένο σου πρόσωπο χρειαστεί περίθαλψη για κάτι σοβαρό; Δεν θα το δώσεις το φακελάκι; Θα μου πεις, όλα είναι θέμα βαθμού, όλοι έχουν διαφορετικά όρια, κάποιος παραβιάζει τους κανόνες, τους κουρελιασμένους, για να σώσει τη μάνα του ή τον πατέρα του και άλλος προμηθεύει με ληγμένα φάρμακα τα νοσοκομεία για να προσθέσει πέντε δεκάρες παραπάνω στις καταθέσεις του. Όχι, δεν είναι όλοι το ίδιο και όσοι προσπαθούν να πείσουν ότι όλοι έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης και ότι αυτό είναι απλά το γκρικ-γουέι, ισοδύναμο και ισότιμο με ένα κράτος δικαίου, το κάνει είτε εκ του πονηρού είτε από ψωροπερηφάνια και βλακεία. Αυτή η κατάσταση έχει ένα δυσβάσταχτο και απροσδιόριστο κόστος, όχι μόνο για τους λίγους δυστυχισμένους που βρέθηκαν να μην είναι τόσο χοντρόπετσοι όσο οι συνάνθρωποί τους, αλλά για όλους** και κάπως, κάποτε, πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Να φταίει το κακό το ριζικό μας, η τουρκοκρατία, η δολοφονία του Καποδίστρια... Σε κάθε περίπτωση, σιχαίνομαι αυτό που βλέπω γύρω μου, σιχαίνομαι την κοινωνία στην οποία ζω και εχθές το απόγευμα πάλι μύριζα καμένο στον αέρα. Άλλο ένα καλοκαίρι στην Hell-Ass.

* για αυτό εξάλλου έχουμε το φιλότιμο που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι μεταξύ ετεροκαθορισμού (με πειράζει τι θα πουν οι άλλοι) σε ένα προ-ηθικό σύστημα αξιών και σωστής συμπεριφοράς μεταξύ κατεργαρέων.
** Χαρακτηριστικό παράδειγμα, βλέπε τα απεγνωσμένα πρόσωπα των αυθαιρετούντων που τρέχουν να γλιτώσουν από τις φωτιές τα σπίτια τους που και αυτά κτίστηκαν ενδεχομένως μετά από κάποια προηγούμενη φωτιά. .

6 σχόλια:

Περαστικός είπε...

Το σκίτσο άλλαξε, το προηγούμενο δεν μου άρεσε.

Ανώνυμος είπε...

(apantisis sto sxolio)
nai, alla emeis den to eidame :(

(sxolio sto post)
dystyxos, symfono apolita me osa grafeis :(

Περαστικός είπε...

Ορίστε Sousou, προσέθεσα στο τέλος και το προηγούμενο σκίτσο.

Περαστικός είπε...

Sousou, το ξανακατέβασα, δεν μου άρεσε, αν δεν το είδες, πες μου να σου το στείλω :D

PN είπε...

Το Ε ψηφίζω...το Ε!!!!!

Οι πολιτικοί μας είναι αμέμπτου ηθικής και δεν χρηματίζονται, παρά μόνο όταν πρέπει και έχουν ανάγκη...!!!

Πάντως η Hell-Ass δεν την κόβω να αλλάζει και ποτέ. Τι να σου πω; Θα μου πεις, θαύματα γίνονται κάθε μέρα στον κόσμο. Επειδή εγώ, όμως, δεν πιστεύω στα θαύματα, λέω να προσπαθώ όσο μπορώ να την κάνω από Hell-Ass, Ηellas!!!

Περαστικός είπε...

VK, η Hell-Ass μοιάζει με βούρκο, δεν σε πολεμά τόσο, όσο σε εξαντλεί.