Διέδιδε ότι ήτο πτωχεύσας ευπατρίδης, αλλά διάφοροι κακοπροαίρετοι έλεγον ότι ήτο απλώς ιδιόρρυθμος. Μιαν φοράν, εις το ταχυφαγείον όπου ηργάζετο, αποκληθείς «μαλ*κας» υπό συναδέλφου, ούτος εθίγη, ερράπισε τον αχρείον ούτον συνάδελφον και τον εκάλεσε εις μονομαχίαν, ζητώντας του να επιλέξη μεταξύ ξίφους και σπάθης.
19 σχόλια:
Ti teleio skitso einai ayto!!!
και μετά και μετά;
Δεν του λείπει ούτε μία γραμμή, δεν έχει ανάγκη ούτε μια λέξη παραπάνω... πολύ καλό φίλε Περαστικέ!
Καλημέρα σας! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Ou Ming, μετά... εξαρτάται από την αντίδραση του αχρείου :-Ρ
Εγώ, πάντως, ανάμεσα σε ξίφος και σπάθη, προτιμώ την Τίνα Σπάθη...
φοβερό σκίτσο!!!
έχω την αίσθηση ότι κάνεις αναφορά σε υπαρκτό πρόσωπο... κάνω λάθος?... όπως και να ΄χει πάντα καταπληκτικά τα ποστ σου! :)
Καλησπέρα σας,
Λαϊκή αοιδός να υποθέσω Cyrusgeo; :P
Όχι Γαϊδάρα, δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, δεν θα ήθελα να ρισκάρω να με καλέσει σε μονομαχία :Ρ Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όχι -- καλτ τσοντοαστέρι
Έπρεπε να τον καλέσει σε μονομαχία με μια κουτάλα...
Πραγματικά ωραίο σκίτσο!
Τα σέβη μου περαστικέ. Περιμένω με αγωνία τη μονομαχία.
Καλησπέρα σας,
Ευχαριστώ για την ενημέρωση Cyrusgeo :)
Αθήναιε, εξαιρετική η ιδέα με την κουτάλα.
Τα σέβη μου I.P.Potis, μα τι πάθατε όλοι και θέλετε συνέχεια, καλά, θα το σκεφτώ :Ρ
Εντάξει, όχι όλοι, αλλά μου το ζητήσανε και άλλοι.
Kαι μετά και μετά;
ΟΥΠΣ! Το ίδιο ακριβώς με την ou! Τώρα το είδα!
Καλησπέρα Kyrallina :-)
Ήρθα να βάλω ένα τεστ ποστ ;-)
:)))) Καλησπέρα Αθήναιε, με γεια το σηματάκι!
"...μεταξύ ξίφους και σπάθης".
Μάλιστα, τον υποχρέωσε! Έχουν καμία διαφορά αυτά τα δύο; :)
Γεια σου 3 parties a day, βεβαίως και έχουν διαφορά! Το ξίφος μονομαχίας είναι αυτό που συνήθως φανταζόμαστε, μακρύ, λεπτό και χρησιμοποιείται κυρίως για "κάρφωμα" με την αιχμή. Αντιθέτως, η σπάθη μονομαχίας προέρχεται από τη σπάθη ή πάλα, συνήθως καμπυλωτή, του ιππικού (sabre), έχει κόψη και κυρίως χρησιμοποιείται για να "κόβει" με κτυπήματα με το πλάι προκαλώντας σοβαρότερα τραύματα, αλλά ο τρόπος χρήσης της επιβάλλει μικρότερη απόσταση μονομαχίας από το ξίφος μονομαχίας. Οι μονομαχίες με ξίφος, ιδίως όταν είχε συμφωνηθεί ο κανόνας "μέχρι πρώτο αίμα", σπάνια απέβαιναν θανατηφόρες, η σπάθη όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνη.
Βέβαια, αν μιλάμε για ξιφασκία, οι διαφορές στην εμφάνιση είναι δυσδιάκριτες σε κάποιον που δεν ξέρει (άλλη διατομή, άλλη λαβή κ.λπ., αλλά και τα δύο μοιάζουν αρκετά). Οι κανόνες χρήσης όμως είναι ριζικά διαφορετικοί. Αναφέρω μόνο ότι με τη σπάθη μετράνε και τα κτυπήματα με το πλάι, ενώ αντίθετα με το ξίφος υπολογίζεται μόνο η επαφή με την αιχμή.
Εάν βάλεις τους όρους "ξίφος", "σπάθη", "μονομαχία" στο Google θα βρεις αρκετές πληροφορίες, αλλά κυρίως για τις αγωνιστικές εκδοχές ξιφασκίας.
Βέβαια, τα διάφορα είδη σπαθιών εξελίχθηκαν με το πέρασμα του χρόνου αλλάζοντας και συνδυάζοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα και με τον προορισμό τους (σπαθιά για πολίτες, για μονομαχίες, για το στρατό, το ιππικό κ.λπ.).
Δες αν σε ενδιαφέρει αυτό το άρθρο: http://en.wikipedia.org/wiki/European_dueling_sword
Δημοσίευση σχολίου