Τρίτη, Μαΐου 28, 2024

Προτεραιότητες

 Αποκαλύπτει πολλά για τις προτεραιότητες αυτής της χώρας και του πολιτικού συστήματος της το γεγονός ότι διακόπτεται η λειτουργία σχολείων προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν σαν πάρκινγκ για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Θα έβρισκα φυσιολογικό να μην διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, να μην λειτουργήσει ένα γήπεδο, για να λειτουργήσει ένα σχολείο. Το αντίστροφο το βρίσκω εξοργιστικό.

Είναι όμως κάτι ακόμη χειρότερο από αυτό, είναι κακή διαπαιδαγώγηση των παιδιών το να βλέπουν να μην λειτουργεί το σχολείο τους για να παιχτεί ποδόσφαιρο και να γίνεται αυτό πάρκινγκ για να παρκάρουν οι παράγοντες τα αμάξια τους στο προαύλιο. Υποθέτω ότι έτσι χάνουν τις όποιες αυταπάτες τους για το ποιες είναι οι πραγματικές ιεραρχήσεις στην κοινωνία όπου ζουν.
Οι άμεσοι περίοικοι βλέπουν στοιχειώδη δικαιώματα τους να καταπατώνται από το ίδιο το κράτος και την αστυνομία, καθώς, έστω για μία μέρα, θα χρειάζονται ειδική άδεια (διαπίστευση) για να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους! Οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται, οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν δύσκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, η ζωή των κατοίκων της πόλης θα δυσκολευθεί, η βαρβαρότητα επελαύνει, μαυρίστε τους.
Υ.Γ. εχθές κάποιοι «αγνοί» πανηγυρίζοντες φίλαθλοι πέταξαν και στη γειτονιά κροτίδες, από διερχόμενο αυτοκίνητο, τρομάζοντας τα αδέσποτα που ταΐζονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: