Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2017

Κάθε πρωί....




...μάτσα

11 σχόλια:

eilidh είπε...

Matcha!! Και το φτιάχνεις και με τον παραδοσιακό τρόπο! <3 Πες μου σε παρακαλώ, που βρίσκεις matcha στην Αθήνα;

Το πρωτοδοκίμασα στο Κυότο και όσο ήμουν εκεί είχα αναπτύξει εθισμό!

Περαστικός είπε...

eilidh, πράγματι, είναι εθιστικό και η παρασκευή του με τον παραδοσιακό τρόπο είναι μέρος της απόλαυσης. Στην Αθήνα βρίσκεις μάτσα, σε καταστήματα βιολογικών ειδών και τσαγιού, το πρόβλημα είναι να βρεις καλής ποιότητας μάτσα. Προς το παρόν αγοράζω ιαπωνικό (υπάρχει και από Κίνα) μάτσα κατάλληλο για ρόφημα από τον Δρόμο του τσαγιού στο Κολωνάκι (http://www.tearoute.gr/product_info.php?cPath=3_4&products_id=731). Το έχω συγκρίνει με άλλα μάτσα από καταστήματα βιολογικών ειδών και σίγουρα είναι καλύτερης ποιότητας και δίνει ένα καλό, κρεμώδες αποτέλεσμα μετά το κτύπημα με το τσασέν. Θέλω πάντως να δοκιμάσω και βιολογικό μάτσα ceremonial grade και για να αποφύγω online παραγγελίες, έχω παραγγείλει βιολογικό μάτσα ceremonial grade από ένα κατάστημα, καθώς βλέπω ότι υπάρχουν Έλληνες εισαγωγείς που φέρνουν (http://www.greenbay.gr/gr/products/trofima/iaponikikouzinamakroviotika/iaponikimakroviotika/matchaceremonialprasinotsaiskonidiplo). Πάντως, επειδή το καθυστερούν, ετοιμάζομαι για ηλεκτρονική παραγγελία, εδώ: http://www.tsai.gr/authentic-japanese-matcha-p-279.html?osCsid=7es5422vodm8jt162uc0dfqa3m9svhk9

Αλικη είπε...

Ο Λαρι γιατι απορεί;

Περαστικός είπε...

Αλίκη, ίσως επειδή δεν είχε ξαναδεί να κάνω μάτσα μέχρι πρόσφατα ή ίσως πάλι να αναρωτιόταν τι είναι αυτή η παράξενη πράσινη σαπουνάδα :)

Περαστικός είπε...

Απόψε παρέλαβα από το κατάστημα όπου το είχα παραγγείλει και τσάι μάτσα ceremonial grade... να δούμε πόσο καλό είναι.

eilidh είπε...

Ευχαριστώ πολύ-πολύ για όλα τα links! Αν και η αλήθεια είναι πως το πρώτο πράγμα που καίγομαι να φτιάξω είναι matcha cookies.. ;)

Περαστικός είπε...

eilidh, παρακαλώ! Το ceremonial grade είναι πράγματι εξαιρετικό, με πιο γλυκιά, στρωτή, αλλά και αρωματική γεύση και γίνεται πολύ κρεμώδες με το κτύπημα, αλλά και το μάτσα από τον Δρόμο του τσαγιού δεν απέχει τόσο, είναι και αυτό πολύ καλό και απολαυστικό και, φυσικά, πιο οικονομικό και κλίνω σε αυτό για καθημερινή χρήση, με το ceremonial για πιο special καταστάσεις ή σαββατοκύριακα. Για μαγειρική/ζαχαροπλαστική δεν χρειάζεσαι τόσο υψηλή ποιότητα και μπορείς να ζητήσεις τσάι μάτσα από καταστήματα βιολογικών ειδών, αλλά και ο Δρόμος του τσαγιού έχει σε καλύτερη τιμή μάτσα ειδικά για μαγειρική. Να μου πεις πώς έγιναν τα κουλουράκια... αν και θα προτιμούσα να τα δοκιμάσω χαχα

zizugataki είπε...

Καλημέρα και Καλή Χρονιά! Πολύ χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω εσάς και το Λάρι. Κι ας μην ξέρω τι είναι το μάτσα. Κάποια στιγμή θα το ψάξω.

Περαστικός είπε...

zizugataki, καλή χρονιά και σε εσένα και όσους αγαπάς! Μάτσα = παραδοσιακό ιαπωνικό πράσινο τσάι σε σκόνη.

Μαριλένα είπε...

κάθε πρωί το ετοιμάζεις;
σε θαυμάζω!

(χωρίς πλάκα, ε; είμαι ανυπόφορα τεμπέλα συν τοις άλλοις..)

Περαστικός είπε...

Μαριλένα, και εγώ τεμπέλης είμαι, αλλά με κάποιο τρόπο η διαδικασία μου αρέσει, με ηρεμεί πριν να ξεκινήσω τις δουλειές της ημέρας και το ίδιο το τσάι είναι πολύ τονωτικό χωρίς το τσίτωμα του καφέ.