Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2013

Ο τανκιστής


Ο τανκιστής κυκλοφορούσε πάντα με το τανκ του. Όταν κάποιος τον ενοχλούσε - ή απλώς δεν του άρεσε η φάτσα του - έστρεφε καταπάνω του το κανόνι του και πυροβολούσε. ‘Όταν αισθανόταν απειλή, έκλεινε ερμητικά τις θυρίδες του τανκ του και αισθανόταν ασφάλεια μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρά του, προφυλαγμένος πίσω από αρκετά εκατοστά χάλυβα. Κανένας δεν τολμούσε να πλησιάσει τον τανκιστή, όλοι είτε τον φοβόντουσαν είτε ήταν αδύνατον να τον προσεγγίσουν. Ο τανκιστής μόνο για το τανξάκι του ενδιαφερόταν και φρόντιζε να το προμηθεύει συνέχεια με αρκετά πυρομαχικά και καύσιμα. «Όσο έχω το τανξάκι μου δεν χρειάζομαι τίποτα και κανέναν,» σκεφτόταν.

Είπαμε ότι όλοι τον φοβόντουσαν και έμεναν μακριά του; Υπήρχε μια εξαίρεση, ο ΜΠΑΖΟΥΚΙΣΤΗΣ! Κανέναν δεν φοβόταν ο τανκιστής… εκτός από τον μπαζουκιστή. «Αυτός ο αφιλότιμος μου την έχει φυλαγμένη,» μονολογούσε. «Μου τη στήνει στις γωνίες και περιμένει να μου την ανάψει όταν δεν θα έχω τον νου μου.»

Μια μέρα, ο τανκιστής αφαιρέθηκε για λίγο. Ο μπαζουκιστής έτεινε το μπαζούκα του πίσω από τη γωνία ενός σοκακιού και σημαδεύοντας με σταθερό χέρι του έριξε στα οπίσθια... του τανκ του. Όπως ίσως θα γνωρίζετε, η πίσω πλευρά του τανκ είναι η πιο ευάλωτη. Το βλήμα διαπέρασε τη σχετικά λεπτή θωράκιση και εξερράγη στον κινητήρα του άρματος βάζοντάς του φωτιά. Η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί και τα πυρομαχικά, με τα οποία ο τανκιστής φρόντιζε να ανεφοδιάζει ανελλιπώς το άρμα του, ανατινάχτηκαν με μια θεαματική έκρηξη που φώτισε τον ουρανό της πόλης και έκανε πολλούς να νομίσουν ότι έσκασε ένα μεγάλο βεγγαλικό.

Ο τανκιστής, μπαρουτοκαπνισμένος, μόλις που πρόλαβε να συρθεί έξω από το τανκ του όταν ξέσπασε η φωτιά και να τρέξει μακριά γλυτώνοντας την τελευταία στιγμή από την έκρηξη.

Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν έξω από το άρμα του, απροστάτευτος, χωρίς το κανόνι του, χωρίς όλα αυτά τα σιδερικά γύρω του. Για μια στιγμή στάθηκε σαστισμένος. Με την άκρη του ματιού του είδε τον μπαζουκιστή να τον κοιτάζει απαθής, με το μπαζούκα του να κρέμεται από τα χέρια του και να ακουμπάει στο έδαφος. Ο τανκιστής χαμογέλασε και έσκυψε το κεφάλι. Κατάλαβε ότι ο μπαζουκιστής ήταν ο καλύτερός του φίλος.

7 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τον έκανε να βγει από το καβούκι του!

Περαστικός είπε...

Hfaistiwnas, με το μπαζούκι του.

Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя© είπε...

Τώρα εσύ κάτι θες να πεις αλλά εγώ που ζω στον κόσμο των νεράιδων που να καταλάβω από τόσο βάρβαρες σκηνές. Εισαι καλά περαστικέ μου?

Τα φιλιά μου στον Λάρυ

Περαστικός είπε...

Mary Ginger, καλησπέρα! Καλά είμαι, ελπίζω και εσύ. Από βάρβαρες σκηνές, άλλο τίποτα εδώ τελευταία.

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Κι ένας άλλος "τανκιστής":
http://i.imgur.com/gvmtQap.jpg

Περαστικός είπε...

Χαχα ωραίος! Μου μοιάζει για μπαζουκιστής καρδιών!

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

γλύκας είναι!