Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

Ένας γλυκύς άνθρωπος


«Λυπήσου με, κοπελιά, λυπήσου με, κάτι να φάω κοπελιά, είμαι νηστικός κοπελιά,» ωρυόταν και παρακαλούσε κραυγαλέα ο εθισμένος νεαρός με τρόπο ιδιαίτερα φορτικό ακολουθώντας την κοπέλα στο δρόμο. Όταν κατάλαβε ότι οι προσπάθειές του ήταν μάταιες, το τροπάριο άλλαξε «Κοπελιά, να πας να γα@*&είς κοπελιά» και άλλα παρόμοια «γαλλικά».

Καθώς η κοπελιά απομακρυνόταν, στράφηκε σε εμένα, που ερχόμουν από την αντίθετη κατεύθυνση. «Κάτι να φάω ρε φίλε, είμαι νηστικός ρε φίλε, πάρε μου ένα γάλα ρε φίλε, γιατί δεν σταματάει κανένας;» Απορούσε ο άνθρωπος γιατί δεν σταματάει κανένας, γιατί δεν σταμάτησα εγώ, αφού πρώτα είχε λούσει με το πιο χυδαίο υβρεολόγιο μια άγνωστή του κοπέλα στο δρόμο διότι δεν ανταποκρίθηκε στα παρακάλια του.

Σκέφτηκα να του πω κάτι, ότι δεν μπορείς τη μια να παρακαλάς και την άλλη να βρίζεις αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στα παρακάλια σου όταν επαιτείς και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να του δώσω ο,τιδήποτε μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά του στην κοπέλα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι μπορεί να μου γινόταν τσιμπούρι και, σε κάθε περίπτωση, φοβήθηκα τυχόν απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Ίσως να αναρωτιέται ακόμη γιατί δεν τον λυπούνται οι άλλοι και να κατηγορεί την ασπλαχνιά του κόσμου και την κακούργα κοινωνία.

7 σχόλια:

Μαίρη (Ginger) είπε...

Δεν θα το πιστέψεις το περιστατικό που μου θύμισες τώρα. Ημασταν φρέσκοι εδώ την Ουγγαρία, Βουδαπέστη τότε. Καλοκαιράκι και κάναμε μιά βραδυνή βολτίτσα γύρω απ'την πανέμορφη Βουλή των Μαγιάρων. Ενας άστεγος πλησίασε τη μαμά μου που είχε απομακρυνθεί λίγα μέτρα από μας και βρίζοντας την χωρίς λόγο προσπάθησε να της βάλει τρικλοποδιά. Τι να πει κανείς. Καλό Σαββατοκύριακο αγαπημένε μου περαστική

Μαίρη (Ginger) είπε...

...συγνώμη σου ζητώ γιά την κατάληξη της τελευταίας λέξης. Μα σ'αυτήν πήγε να πέσει το λάθος? Το πήρε το μάτι μου το -η την ώρα που άλλαζε η οθόνη αλλά πως να το σταματήσω τότε αγαπημένε περαστικΕ μου συγνώμη!

Περαστικός είπε...

Ginger, δεν ξέρεις ποτέ τι ή ποιος σου τυχαίνει στο δρόμο... Δεν πειράζει για το λάθος, το κατάλαβα :)

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνει συχνά αυτό που περιγράψατε.
Έχει τύχει και σε μένα να βρεθώ σε δύσκολη θέση,
να νιώσω πίεση και αμηχανία.
Σ' αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω τι θα ήταν το καλύτερο,
που θα μπορούσα να κάνω, πώς τελοσπάντων να το διαχειριστώ...

Μια (κυριολεκτικά) ζεστή καλημέρα!


κ.κ.

Περαστικός είπε...

κ.κ., μια ζεστή καλησπέρα :) Σε αυτές τις περιπτώσεις να έχουμε υπόψη ότι αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που δεν ελέγχουν τον εαυτό τους, οπότε να μην παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λένε.

ellinida είπε...

μ' εκνευρίζει αφάνταστα όλη αυτή η επαιτεία, κυρίως γιατί πλέον όχι μόνο είναι παντού αλλά δεν έχω και να δώσω
πφφφφ

Περαστικός είπε...

ellinida, και δεν καταλαβαίνουν και το όχι/δεν έχω.