Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

Σιγά, σιγά…


Σιγά, σιγά, βαδίζω προς την υγεία. Άρχισα πλέον, παράλληλα με τη σίτιση από τη γαστροστομία, να τρώω και από το στόμα. Εχθές έφαγα ένα σοκολατάκι. Έτσουξε, αλλά μου άρεσε… να λείπουν τα σχόλια. Σήμερα έφαγα και άλλο… συν μηλόπιτα με μερέντα και παγωτό. Οι γιατροί που με εξέτασαν εχθές το πρωί έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και για πρώτη φορά δεν θα χρειαστεί να τους ξαναδώ πριν να περάσουν δύο εβδομάδες.

Σιγά, σιγά, όσα πέρασα μοιάζουν όλο και πιο πολύ σαν κάποιο όνειρο, άρχισα πάλι να κάνω τις βόλτες μου στο κέντρο, στα βιβλιοπωλεία. Ορισμένες στιγμές νοιώθω υγιής και ξεχνάω τα πάντα για αρρώστιες και τα σχετικά. Το θέμα μου τώρα είναι να δω τη βελόνα της ζυγαριάς να κινείται προς τα πάνω. Άλλοι αγωνίζονται να χάσουν βάρος, εγώ για να κερδίσω. Αυτό θα είναι το σημείο καμπής. Μόλις αισθανθώ αρκετά δυνατός, ελπίζω σύντομα, θα πω στους πελάτες μου ότι είμαι πάλι διαθέσιμος για εργασία. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μου κακοφαίνεται λίγο. Καλόμαθα στο καθισιό. Τις τελευταίες μέρες το έχω ρίξει στο σκάκι μέσω του Διαδικτύου.

Τις προάλλες περπατούσα μαζί με κάποιον στο δρόμο. Μου έδειξε έναν άνθρωπο που, ας πούμε, δεν περπατούσε καλά και κάποια στιγμή στάθηκε εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Θυμήθηκα τον εαυτό μου μια φορά που γυρνούσα από το νοσοκομείο. Ήμουν υπό την επήρεια της χημειοθεραπείας, ζαλισμένος, αποπροσανατολισμένος και αδύναμος. Σχεδόν παρέπαια. Κάποια στιγμή, σε ένα στενό και πολυσύχναστο σημείο μπερδεύτηκα, δεν εκτίμησα καλά την κατάσταση. Ένα μηχανάκι κορνάρισε και ο οδηγός κάτι είπε. Ποιος ξέρει, στην κατάσταση που ήμουν μπορεί να με πέρασε και για πρεζόνι. «Ξέρεις, μπορεί να είναι άρρωστος», είπα στον συνοδοιπόρο μου. Τελικά, όπου «άρρωστος» μπορείς να πεις και άνθρωπος. Όλοι πάσχουμε.

Δεν ξέρω αν ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, αλλά εμένα θα ευχόμουν η περιπέτειά μου να με κάνει λιγάκι πιο σοφό.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΗ ΖΩΗ.

Ανώνυμος είπε...

καλη όρεξη. και συντομα ψαρακι με τσιπουρακι σε ταβερνακι με θαλασσινο αερακι ευκομαι

αθεόφοβος είπε...

Δεν ξέρω αν θα σε κάνει πιο σοφό αυτό που ξέρω είναι πως θα σε κάνει να βλέπεις με διαφορετικό μάτι την ζωή και τις μικρές χαρές που μπορεί αυτή να μας προσφέρει.

Left Liberal Synthesis είπε...

Σοκολάτα;
Αντε και γαριδάκια,χαμπουργκερς....
Ασε τα παγωτά που έρχονται οσονούπω
Πω πω ετσι τα παιδιά..... κακομαθαίνουν σε junk food.....
Το καλοκαιράκι έρχεται περαστικέ απόλαυσε το.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και εύχομαι περαστικά και σιδερένιος!

Χωρίς διάθεση να μειώσω τον παράγοντα ψυχολογία (που είναι και ο σημαντικότερος) για μια πλήρη ανάρρωση, ήθελα να σου εφιστήσω την προσοχή σε αυτό:
http://www.integrativemedicine.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=30

Να είσαι καλά και να μας χαρίζεις τα υπέροχα σκίτσα σου!

Τζων Μπόης είπε...

Σας ανακάλυψα πριν λίγο καιρό.
Χαίρομαι που αντιμετωπίζεται την κατάσταση με χιούμορ, χάρη και θετική στάση.

Να ευχηθώ από καρδιάς να είστε σιδερένιος

Ρίνα είπε...

Αφού ξεκίνησες δυναμικά με λιχουδιές και ξανακάνεις τη βόλτα σου στα ¨βιβλιοφαγεία,¨ ρίξε μια ματιά στο ¨Γατικό λεξικό¨. ´Ετσι, για τον Λάρρυ Λιοντάρι ρε.... παιδί μου! - Αν και νομίζω, ότι εσύ θα το ξέρεις το βιβλίο.

Χαίρομαι πολύ για τα γλυκά σου νέα !
Κόκο τσόκο...!

Φλύαρος είπε...

Να περάσουν όλα και να τα θυμάσαι μόνο σαν ένα κακό όνειρο που διαλύθηκε στο φως της καινούργιας μέρας.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Λοιπόν συνοδοιπόρε... έβλεπα τη ζυγαριά και τρόμαζα! Οταν άρχισε η ανοδική πορεία έγινε γλέντι!
Ασε την αστάθεια.. μεθυσμένη άκουσα μια μια φορά.. αλλά σκασίλα μου!

Περαστικέ μου σου εύχομαι τα καλύτερα!!!!
Θα τον νικήσουμε δεν θα του περάσει!!!

zizugataki είπε...

Αισιόδοξο ποστ. Αν θέλεις μερικά κιλάκια να σου δανείσω γιατί έχω λίγα παραπάνω. Εγώ θα τρώω τις λιχουδιές και εσύ να παίρνεις τα κιλά.
Επίσης μπορώ να σε βοηθήσω και με την εργασία σου μετά τις 18 Ιουνίου που τελειώνουν οι εξετάσεις μου είμαι free.
Μπορώ να αναλάβω και το Λάρι αν θελήσεις διακοπές. Το πρόβλημα είναι η απόσταση αλλά κάτι θα κάνουμε. Τι 12 γατάκια, τι 13.
Να είσαι πάντα καλά και ευδιάθετος. Με βόλτες στα σοκάκια και τα βιβλιοπωλεία.
Και εμένα είναι η αγαπημένη μου ενασχόληση. Και η γιόγκα βέβαια που την ανακάλυψα πρόσφατα και μου ταιριάζει απόλυτα και το κολύμπι.

Περαστικός είπε...

Ανώνυμε, ευχαριστώ!

throgos, ευχαριστώ, επιθυμώ τις αισθήσεις και τα αρώματα του καλοκαιριού. :)

αθεόφοβος, διαπίστωσα πόσο σημαντικές είναι οι μικρές χαρές και οι αισθήσεις που νομίζουμε δεδομένες.

Left Liberal Synthesis, παγωτό δοκίμασα εχθές το βράδυ, το συμβούλεψαν και οι γιατροί :)

Ανώνυμε, ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το ενδιαφέρον, αλλά παρακαλώ όχι συμβουλές, δεν φαντάζεστε πόσο εκνευριστικές φαίνονται σε κάποιον που μετά από μήνες ασθενείας έχει αφιερώσει αναρίθμητες ώρες για να διαβάσει αναρίθμητά άρθρα. Και στον τομέα της διατροφής, ακολουθώ τις συμβουλές των ιατρών. Το είδα το άρθρο και τα γνωρίζω ήδη όλα αυτά, και τις διατροφικές συμβουλές του, που αν ακολουθούσα, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής μου, τώρα θα είχα μείνει σκελετός. Σημειωτέον ότι πριν από την εμφάνιση του καρκίνου έκανα την πιο υγιεινή διατροφή με παράλληλη σωματική άσκηση. Δυστυχώς, δεν με έσωσε αυτό. Κάποια στιγμή σκέφτηκα τις εναλλακτικές θεραπείες, αλλά τελικά μπήκα στο λούκι της συμβατικής ιατρικής. Έφαγα τις ακτινοβολίες και τις χημειοθεραπείες, θα φάω και τα παγωτ, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσω πάλι φυσιολογικό βάρος, μετά βλέπουμε.

κ.κ., ευχαριστώ για τα ωραία τραγούδια.

Τζων Μπόης, ευχαριστώ!

Ρίνα, Κάπου το πήρε το μάτι μου το βιβλίο. Να είσαι καλά.

Φλύαρος, σκέφτομαι μερικές φορές ότι αυτή η εμπειρία που πέρασα, όσο δυσάρεστη και αν ήταν, είχε μια αξία που πρέπει να ενσωματώσω.

Γιαγιά Αντιγόνη, μεταξύ μας, αυτοί που τα έχουμε περάσει αυτά, καταλαβαινόμαστε.

Περαστικός είπε...

zizugataki, μακάρι να γινόταν αυτό που λες με τα κιλά :)
Ευχαριστώ για τις προτάσεις για βοήθεια, αλλά ευτυχώς τα βολεύω.
Είναι καλό να ασχολείται κάποιος με κάποια πρακτική μέθοδο, όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός, καθώς και εγώ μόνο με τα βιβλία είχα, μιλάω προσωπικά, κάποια στιγμή την αίσθηση της στασιμότητας, της ανάγκης εισχώρησης σε ένα βαθύτερο επίπεδο από αυτό της λεκτικής σκέψης.

Ανώνυμος είπε...

"Όλοι πάσχουμε." Σόφο να το λέγαμε συνέχεια.
Περαστικά σου σιδερένιος και πάντα πασχίζοντας.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικε σε αυτη την φαση Θα παραμεινεις vegetarian η σου εχουν δωσει αλλες ιατρικες συμβουλες?θα αλλαξεις κατι μετα απο αυτο το διαστημα της αποθεραπειας σε διατροφικες και αλλες συνηθειες για να εχεις καλυτερη υγεια?Πολλες ευχες.Resident.

Περαστικός είπε...

Ανώνυμε, ευχαριστώ.

Resident, αν και δεν μου αρέσει, δεν έχω άλλη επιλογή από το κρέας. Οι γιατροί επιμένουν σε κρέας (αλεσμένο από το σωληνάκι ή κανονικά), πρωτεΐνες και παγωτά και δεν βλέπω και τι άλλες επιλογές έχω, καθώς έχω τον πανικό της ζυγαριάς και του να βλέπω τον εαυτό μου υπερβολικά αδύνατο στον καθρέπτη. Σίγουρα δεν μπορώ, για παράδειγμα, να καταναλώνω ξηρούς καρπούς. Περιμένω να επανέλθω στα κιλά μου για να επιστρέψω στις παλιές μου υγιεινές διατροφικές συνήθειες, που σίγουρα ήταν αποφυγή του κρέατος και για ηθικούς λόγους (το έτρωγα μόνο περιστασιακά, όταν έτρωγα στους γονείς μου).

ellinida είπε...

Μμμμμ Μερέντα, αν και προτιμώ Νουτέλα! Και γάλα ζαχαρούχο! Εγώ τα αποχαιρέτησα διά παντός αλλά εσύ μπορείς κάλλιστα να τα τιμάς κανονικά. Και να δεις γιά πότε θα πάρεις τα κιλάκια. Το μόνο εύκολο είναι να πάρει κανείς κιλά!
φιλάκια

Περαστικός είπε...

ellinida, δοκίμασα τη μερέντα, δυστυχώς κολλάει στο στόμα και τσούζειιιιιιιιι! Θα ξαναπροσπαθήσω. Και εγώ κάποτε έπαιρνα εύκολα κιλά, τώρα τρώω διπλά και αγωνίζομαι για να μη χάσω. Κάτι έχει γίνει στο μεταβολισμό μου με αυτές τις θεραπείες, ελπίζω να περάσει.

pølsemannen είπε...

Εύχομαι άπειρα διπλόπιτα με απ' όλα.

Σιδερένιος! :)

Περαστικός είπε...

polsemannen, ευχαριστώ! Απλώς ανυπομονώ να τρώω αυτά που έτρωγα και πριν, χωρίς να πονάω και διατηρώντας το βάρος μου.

Ανώνυμος είπε...

ασε της σοκολατες και ξεκινα τα παγωτα (σικαγο απο χαρα)
θανος

scarlett είπε...

Χαρηκα με αυτο σου το ποστ, Περαστικε!

Ήδη εχεις κανει μεγαλο δρομο και ευχομαι τα δυσκολα να τα εχεις μια για παντα πισω σου.

Για το φαγητο μην αγχωνεσαι. Σιγα σιγα θα φτασεις και στις παλιες σου διατροφικες συνηθειες και στο παλιο σου βαρος.

Να εχεις μια πολυ ομορφη μερα...και η δουλεια θα ερθει κι εκεινη (δυστυχως :( ...απο την αλλη δινει κι αυτη μια κανονικοτητα)

Μαίρη (Ginger) είπε...

Τι όμορφη στιγμή αυτή που αρχίζεις να ξανακαλύπτεις τις μικροχαρές της ζωής από γεύσεις και στέκια. Ολα οσα δεν εκτιμούμε όταν γίνονται μια ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτά τα κιλά που χρειάζεσαι μου επιτρέπεις να σου τα προσφέρω? Θα μου έκανα χάρη να τα χάσω, κάποιες κλειδώσεις θα με ευγνωμονούσαν. Αυτό που ζηλεύω απ'την όλη σου περιπέτεια είναι ότι τώρα έχει αλλάξει η οπτική σου γωνία. Μακάρι να μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό χωρίς να χρειαστεί η "εμπειρία". Σύντομα και Δυνατός περαστικέ μου, κι ας σημαίνει αυτό πως πρέπει να χάσεις το χουζούρι σου. Φιλιά στον κο Διευθυντή.

Περαστικός είπε...

Θάνο, ξεκίνησα :)

scarlett, ευχαριστώ, είναι τώρα, στο τέλος, που ανυπομονώ περισσότερο.

Ginger, μακάρι να υπήρχε τρόπος να μου δώσεις κιλά, δεν είσαι η μόνη που το προτείνει :)
Ο κ. Διευθυντής είναι τώρα αραχτός, δίπλα μου.

Σαββίνα είπε...

Περαστικέ,
λόγω φόρτου εργασίας και άλλων προβλημάτων,μόλις είδα τα χαρμόσυνα νέα.Να σαι καλά ,να τρως ο,τι τραβάει η ψυχή σου.

Περαστικός είπε...

Σαββίνα, ευχαριστώ!

kyrallina είπε...

Περαστικούλιαααα!

kyrallina είπε...

Περαστικά Περαστικέ!

Περαστικός είπε...

Kyrallina, ευχαριστώ!