Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012

Τα δεινά των εκλογών

- ΜΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!
- ΜΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ, ΓΕΛΟΙΕ!

Η ιδέα, από εδώ (πηγαίνετε στη γελοιογραφία της 5ης Μαΐου) και για όσους δεν αναγνώρισαν το έργο του δασκάλου που ήταν η αρχική πηγή έμπνευσης, εδώ.

Οι καιροί, δύσκολοι.

Ψήφισα και εγώ εχθές.

9 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Ήμουν σίγουρος ότι θα ψήφιζες.

eilidh είπε...

Ταιριαστά αποτροπιαστικό!

(Κι εγώ ψήφισα, 1000 χλμ πήγαινε-έλα. Αυτοί οι συναισθηματικοί δεσμοί με τα πατρώα εδάφη πληρώνονται ακριβά, μου φαίνεται.) :}

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζεται σαχλαμάρας ή σαχλαμαράς;

zizugataki είπε...

Εσύ ψήφισες και έφερες αυτό το χάος; Έχουμε χαθεί στη μετάφραση της ψήφου αλλά δεν βλέπω κανέναν πρόθυμο να κυβερνήσει.

Περαστικός είπε...

Greek Rider, ομολογώ ότι αμφιταλαντεύτηκα. Πέρα από το προσωπικό πρόβλημα, ομολογώ αδυναμία να διακρίνω ένα θετικό μέλλον με οποιαδήποτε από τις δύο βασικές επιλογές (σεβασμός ή όχι του μνημονίου), όχι εξετάζοντάς τις με κάποιο θεωρητικό τρόπο, αλλά με βάση το τι είναι σε θέση να εφαρμόσει και να υπομείνει αυτός ο λαός, με βάση και τα γνωστά ελαττώματά του, αλλά και το ποια περιθώρια κινήσεων θα μας άφηναν οι εταίροι μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Ομολογώ ότι το προσωπικό μου συμφέρον είναι σαφέστατα, προς το παρόν τουλάχιστον, μνημονιακό, καθώς διατηρώ κάτι καταθεσούλες. Από την άλλη δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πολύς κόσμος ότι καταγγελία των συνθηκών θα σημαίνει αναγκαστική έξοδο από το ευρώ (και όχι φυσικά από την Ε.Ε.) και τις πιθανές συνέπειες, σε περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης από έξω, καθώς εκ των πραγμάτων θα υπάρχει ανάγκη να κοπεί νόμισμα για να χρηματοδοτηθούν τουλάχιστον οι εσωτερικές υποχρεώσεις και να συνεχίσει να υπάρχει κράτος. Γνωρίζω τις απόψεις σου, ως συνεπής αναγνώστης σου, αλλά πες μου αν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό το λαό να διαχειριστεί με ψυχραιμία και σύνεση και κυρίως με επιτυχία μια τέτοια μετάβαση. Θα τολμούσα να πω ότι αν ξέραμε να διαχειριζόμαστε τις υποθέσεις μας και να λαμβάνουμε τα σωστά μέτρα, το ερώτημα περί ευρώ ή μη ευρώ θα ήταν, περίπου, αδιάφορο. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα ψήφιζα τα δύο τέως μεγάλα κόμματα.

eilidh, ελπίζω να πέρασες καλά τουλάχιστον στα πατρώα εδάφη.

Ανώνυμε, όπως θέλει ο καθένας!

zizugataki, φοβάμαι πως από το χάος δύσκολα θα γλυτώσουμε.

ellinida είπε...

Εμένα μ' αρέσει όλος αυτός ο πανικός κι' η λάσπη, λες και δεν μας έχουν ξεπουλήσει τα καθίκια. Και τι να πω γιά την Χρυσή Αυγή, τους βλέπω και χτυπιέμαι στα πατώματα. Τέτοιο γέλιο δεν το περίμενα.

θωμαή είπε...

άραγε περίμεναν να χαιδολογηθούν από τους ανθρώπους;
κάπου βέβαια ίσως το ελπίζουν, η ελπίδα, το αποτέλεσμα και τα λοιπά...

καλό βράδυ
συγχαρητήρια για το ωραίο ημερολόγιο!

θωμαή είπε...

άραγε περίμεναν να χαιδολογηθούν από τους ανθρώπους;

ίσως να το ελπίζουν
η ελπίδα, το αποτέλεσμα και
τα λοιπά

καλό βράδυ
συγχαρητήρια για το ωραίο ημερολόγιο!

Περαστικός είπε...

ellinida, φοβάμαι πως πρώτα έρχονται τα γέλια και μετά τα κλάματα, γενικώς με όλα αυτά που ζούμε.

θωμαή, το μαγαζάκι τους... Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.