Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

Υδραυλικά

Παρά τα όσα λέγονται για την αντιπάθεια που έχουν οι γάτες στο νερό, ο Λάρι, όπως και πολλές γάτες, αν όχι οι περισσότερες, έχει ένα έντονο ενδιαφέρον για καθετί υδραυλικό. Είναι να μην ακούσει βρύση ή καζανάκι, ενώ άπειρες φορές τον έχω πιάσει να σκαλίζει νεροχύτες και νιπτήρες (αναγκάστηκα επίσης να λάβω αυτοσχέδια μέτρα για να μην αφαιρεί τη σχάρα από την αποχέτευση του μπάνιου).

Πολύ συχνά όταν λούζομαι ή κάνω κάνα ντουζάκι έρχεται και παρακολουθεί την παράξενη τελετουργία, με τις σαπουνάδες και όλα τα σχετικά. Πρόσφατα του είπα «Είδες, Λάρι μου, τι τραβάμε και εμείς για ένα μπάνιο; Πού εσύ που κάνεις όλη τη δουλειά με ένα γλύψιμο;» Το ξανασκέφτηκα βέβαια λίγο μετά, ίσως καλύτερα με τις σαπουνάδες.

Υ.Γ. Παρά τα νερά που του έχω και τη συχνότητα με την οποία τα αλλάζω, αποκλείεται να μην πιει από τη βρύση.

9 σχόλια:

nefeli είπε...

Περαστικέ, οι φιλοζωικές αποφάνθηκαν να αναλάβεις 2,3,4 γατάκια ακόμα, για να μην κακοπερνάει ο Λάρι μόνος του.
Ερχονται!

scarlett είπε...

Πολύ ωραίο σκίτσο και φωτό!

:)

Περαστικός είπε...

Nefeli, δεν μπορώ να κάνω το ντουζ μου με κερκίδα :Ρ

Ευχαριστώ, scarlett!

ellinida είπε...

Χαχα κι' εδώ τα ίδια. Οι γάτες μου λατρεύουν το νερό (να μην μοιάσουν στην μαμά τους;). Ασε που κάνω μπάνιο και παίζουν με την κουρτίνα, μερικές φορές έχουν προσγειωθεί και μέσα στην μπανιέρα. Και όχι μόνο πίνουν από την βρύση αλλά παίζουν κιόλας με το νερό που βγαίνει από το λάστιχο την ώρα που ποτίζω. Στην θάλασσα κατεβαίνω με συνοδεία τριών σκυλιών και δυό γατιών, οκ τα γατιά δεν έχουν κολυμπήσει ακόμα, αλλά που ξέρεις...

Περαστικός είπε...

ellinida, «Ασε που κάνω μπάνιο και παίζουν με την κουρτίνα, μερικές φορές έχουν προσγειωθεί και μέσα στην μπανιέρα.» Και εμένα την πάτησε μια φορά:)

Yota είπε...

Τι λες βρε Νεφέλη να αφήσουμε τέτοιο τρυφερό γατομπαμπά μόνο με ένα αγοράκι, εχ 4 είναι λίγο υπερβολή (προς το παρόν!)...

Η σχέση της δικιάς μου με το άφθονο νερό τελείωσε απότομα όταν με συμβούλευσαν να την καταβρέξω ως "τιμωρία" όταν κρεμόταν πάνω από την κατσαρόλα που μαγείρευα και μονίμως ήταν στον πάγκο της κουζίνας (εκεί συνέβαλε και η άποψη του τότε συντρόφου μου), κάτω από το ντους δεν το απόλαυσε ιδιαίτερα θα έλεγα (ευτυχώς ήταν καλοκαίρι και βγήκε στον ήλιο και γλείφτηκε εντόνως για δύο ώρες και συνήλθε), έκτοτε δεν φοβάται παρά μόνον τα υδραυλικά όταν 'τρέχουν' αλλά ρίχνει ματιές στη μανούλα πριν ανοίξουμε τις βρύσες και τις σαπουνάδες... παραμονεύουμε εννοείται!

Ανώνυμος είπε...

Γλυκύτατα τα σκίτσα σου. Με τσακίζει που το κάθε πλακάκι έχει και το σχεδιάκι του. Τα τερατίδια τύπου Λάρι τα λατρεύουμε διότι παραμένουν ανεξιχνίαστα. Μακάρινα ξέραμε τι ακριβώς σκέφτονται.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χαχα... είχα κάποτε κι' εγώ ένα που μονο από τη βρύση του μπάνιου έπινε.

΄Οχι πως τώρα έχω ξεμείνει από γατιά
ΔΥΟ τα έχω και 3 σκυλιά

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Περαστικός είπε...

Yota, πικρή ιστορία ο πάγκος της κουζίνας, ευτυχώς ο δικός μου καταλαβαίνει την εντολή «κάτω», όταν καταλαβαίνει ότι το εννοώ.

Ευχαριστώ, ανώνυμε/η. Νομίζω ότι η έκπληξη, αν κάποτε καταλαβαίναμε τα ζώα, θα ήταν ότι θα διαπιστώναμε ότι δεν διαφέρουμε πολύ απο αυτά, λίγα «φρουφρού» παραπάνω είμαστε εμείς, στα βασικά είμαστε ίδιοι, αν και τείνουμε να ξεχνάμε ότι και εμείς ένα ζώο είμαστε.

Καλό μήνα, ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ! Να σου ζήσουν :)