Τετάρτη, Απριλίου 28, 2010

Επαφή

Ο καλός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ μας αποτρέπει από κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με εξωγήινους. Μπορεί, μας προειδοποιεί, να κάνουν επιδρομή στη Γη για τους πόρους της και, γενικά, να μας συμπεριφερθούν όπως συμπεριφέρθηκαν οι Ευρωπαίοι στους αυτόχθονες όταν ανακάλυψαν την Αμερική. Η είδηση εδώ.

.

Καθώς α) δεν πιστεύω ότι τυχόν εξωγήινοι επισκέπτες μπορούν να συμπεριφερθούν στον πλανήτη και τα πλάσματά του χειρότερα από ό,τι συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, β) δεν πιστεύω ότι τυχόν εξωγήινοι επισκέπτες μπορούν να συμπεριφερθούν στους ανθρώπους χειρότερα από ό,τι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στους ανθρώπους (το πόσο άσχημα συμπεριφέρονται οι άνθρωποι ο ένας στον άλλο είναι αυτό που αναγνωρίζει και ο καλός φυσικός με τη δήλωσή του) και γ) δεν πολυπάω τους ανθρώπους, έδωσα εντολή στα σκίτσα να εκπέμψουν στις εσχατιές τους σύμπαντος, από τους πανίσχυρους πομπούς που διαθέτει το ιστολόγιο, το ακόλουθο σήμα:

.

Πλανήτης, ειδυλλιακός, πλούσιος και πανέμορφος, γεμάτος με ζωή, ελέγχεται και καταστρέφεται από άθλια ψευτονοήμονα πλάσματα, πρωτοφανούς κακότητας, αλλά με καμία δυνατότητα να αντισταθούν σε πλάσματα με τεχνολογία διαστρικών ταξιδιών. Φοβερό κελεπούρι! ΣΠΕΥΣΑΤΕ!

.

Τη λεηλασία των πόρων της Γης, τον πόνο και την καταπίεση, τον θάνατο, τα παρέχουμε εμείς απλόχερα. Αν πρέπει να φοβόμαστε τους εξωγήινους για αυτούς τους λόγους, ας φοβόμαστε τους εαυτούς μας πρώτα και ας σκεφθούμε πώς θα γίνουμε κάτι καλύτερο.

Τελικά, ίσως αυτό που φοβόμαστε πραγματικά για τους εξωγήινους είναι ότι μπορεί να είναι πολύ γήινοι, ότι μπορεί να μας μοιάζουν.

.

Λυπάμαι κ. Χόκινγκ, αλλά δεν με πείθετε. Μακάρι να πλακώσουν τίποτα εξωγήινες καραβέλες, μπορεί να είναι αυτό μια κάποια λύσις για τον πλανήτη και τα πλάσματά του.

.

Υ.Γ. Το φιλοζωικό σωματείο Stray χρειάζεται βοήθεια.

8 σχόλια:

ELvA είπε...

Και εγω τους θελω, καλως να ερθουν μηπως ΕΤΣΙ φυγουν καποιοι αλλοι που φερονται χειροτερα και απο τους ...εξωγηινους! :)

Kαλο βραδυ απο Σουηδια!

Περαστικός είπε...

Καλημέρα, Elva!

Προς ανώνυμο που ματαίως στέλνει σχόλια: σε αυτό το ιστολόγιο δεν επιτρέπεται το τρολάρισμα ή το τρελάρισμα. Δημοσιεύω απόψεις ακόμη και αντίθετες στις δικές μου απόψεις, αλλά ανόητα σχόλια και κατηγορίες χωρίς λογικό ειρμό, δεν πρόκειται να δημοσιευθούν εδώ. Καταλαβαίνω ότι τα ταμεία έχουν δυσκολίες, αλλά δεν έχω ακούσει να έχουν κόψει τα χάπια σε όσους τα έχουν ανάγκη. Όπως έχω ξαναγράψει, εδώ μέσα υπάρχει χώρος μόνο για έναν τρελό, τράβα βρες το δικό σου κελί γιατί δεν στριμώχνομαι για κανέναν!

ELvA είπε...

Συγγνωμη που επεμβαινω, δεν ειναι δικο μου θεμα φυσικα, αλλα γιατι δεν αφαιρεις τη δυνατοτητα απο το blog σου (για ανωνυμα σχολια) ωστε να ησυχασεις μια και καλη; ;)

Kαι παλι συγγνωμη για την επεμβαση, που ειναι περισσοτερο συμβουλη!
Καλη σου μερα και σαν περαστικος που εισαι περνα και απο εμας οποτε θελεις..
We' re just a ..click away! :)

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Έλβα, το θεωρώ περιττό αυτό το μέτρο, από τη στιγμή που έχω moderation στα σχόλια. Θα μπορούσα και να μην είχα γράψει κάτι, αλλά για να μην κουράζεται ματαίως ο άνθρωπος.
Ευχαριστώ για την πρόσκληση :)

Unknown είπε...

θα δανειστώ μία παρομοίωση από το Matrix: " I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species and I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment but you humans do not. You move to an area and you multiply and multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. "

Περαστικός είπε...

Γεια σου, Stilvi! Η παρομοίωση που συχνά κάνω για την ανθρωπότητα, με βάση τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της, είναι αυτή του πλανητικού καρκινώματος.

Unknown είπε...

Kαλημέρα!τότε από εδώ και πέρα θα σε αποκαλώ agent Smith!

Περαστικός είπε...

B-| χεχεχε