Τρίτη, Ιουνίου 27, 2006

ΠΡΑΞΗ ΑΛΗΤΕΙΑΣ - UPDATED



Η αρπαγή του URL ενός blogger και η χρήση του ονόματός του (όχι κάποιου ψευδωνύμου) και της φωτογραφίας του για την εξαπόλυση μιας επίθεσης εναντίον του (http://parianos1.blogspot.com/), είναι μια πράξη ύψιστης αλητείας που ξεφεύγει από τα όρια του ανεκτού metablogging (κάτι που προσωπικά μισώ) και για την οποία οφείλουμε να πάρουμε όλοι θέση!

Γνωρίζετε, ότι ποτέ δεν με έχουν απασχολήσει θέματα αντιπαραθέσεων μεταξύ ιστολόγων. Θεωρώ τα blog χώρο προσωπικής έκφρασης και είμαι οπαδός του δόγματος "Let it be".

Αυτό όμως είναι αδύνατον να το ανεχθώ. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι προηγήθηκε πέρα από μια οξεία κριτική της Mantalenas Parianos στο γνωστό Monitor.

Δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογίa για τέτοιου είδους ενέργειες.

Επειδή λοιπόν δεν πρέπει να κάνουμε πως κοιτάμε αλλού όταν ισοπεδώνουν κάποιον δίπλα μας, εάν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας σε αυτή τη blogόσφαιρα (τι κακόηχη λέξη), ΑΠΑΙΤΩ να δω μια μαζική αντίδραση!

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ!!!

UPDATE:

ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΟΛΟΥΣ, ΠΕΡΑΝ ΟΠΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ Ή ΑΛΛΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

UPDATE2:

Έσβησαν τα σχόλια, άλλαξαν το κείμενο και παραποίησαν φωτογραφία και όνομα, η αλητεία παραμένει αναλλοίωτη.

Οφείλω να ομολογήσω πάντως, ότι ο νέος τίτλος είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, τους/του/της προσήκει. Χωρίς να το αντιληφθεί, ενδεχομένως, ο δημιουργός αυτής της τοποθεσίας αυτοχαρακτηρίστηκε. Τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει κάποιος, από το να του βάλει αυτό τον τίτλο; Ίσως να είναι μια έμμεση, υποσυνείδητη παραδοχή.

21 σχόλια:

Mantalena Parianos είπε...

"Τσακίστε την αλητεία"
Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Χρειάζεται θέληση.
Και να φανταστείς ότι εδώ έχουμε και ΟΜΟΛΟΓΙΑ από αυτούς που το έκαναν, ε?
http://poetrywhispering.blogspot.com/2006/06/blog-post_26.html

Άστα...

Jamella είπε...

παιδιά, συνέλθετε, δεν είναι 120 , μην τρελλαθούμε..
θέλετε να σας πω τι γίνεται με τον παθ? θα σας πω αν θέλετε..
έχετε το λόγο μου πως δεν είναι πάνω από.....ένα άτομο.
καλέ, αυτός ο καλός κύριος ο e-lawer, που είναι?

Περαστικός είπε...

Προφανώς είναι ένα άτομο

Περαστικός είπε...

Εξέθεσα και εκεί τις απόψεις μου Mantalena.

Περαστικός είπε...

Πάντως, οφείλω να πω ότι δήλωσε ότι δεν έχει σχέση η συγκεκριμένη blogger. Αυτό δεν αλλάζει κάτι και περιμένω από όλους να καταδικάσουν αυτό που έγινε από όποιον και αν έχει γίνει.

Π είπε...

περαστικέ, ήρθα για να σου αφήσω συγχαρητήρια για την παρέμβασή σου (εις ώτα μη ακουόντων, βέβαια) στα τεκταινόμενα στον Old Skipper, αλλά τώρα έχω μείνει άναυδος. Kάτι έγραφες για ηθική εκεί, έ; Zήτω αθάνατη Eλλάδα με τους αθάνατους τραμπούκους σου...

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Π. Ναι, ο τραμπουκισμός είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό του νεοέλληνα, προς τους αδυνάτους, όπως και η δουλοπρέπεια, προς τους ισχυρούς. Δεν είναι τυχαίο ότι στη σύγχρονη Ελλάδα λέξεις όπως ήθος, ηθική, εντιμότητα, αν κρίνουμε με βάση τη συχνότητα χρήσης τους, θεωρούνται βρώμικες, σε αντίθεση με άλλες λέξεις, π.χ. "μ****ία" ή μ****ας που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση και είναι συνήθεις προσφωνήσεις.

Π είπε...

Kαι ευθέως ανάλογη με τη συχνότητα χρήσης των λέξεων αυτών είναι και η συχνότητα εφαρμογής του περιεχομένου τους...

(Eν τω μεταξύ, ο cyrusgeo, που πρέπει οπωσδήποτε να δει το κρούσμα, λείπει δυστυχώς και σήμερα από Aθήνα.)

Mantalena Parianos είπε...

Περαστικέ, αν θες σου στέλνω και την αρχική οθονιά που άλλαξαν στο blog αυτό - και την οποία παρουσίαζες στο post σου in the first place.
Εκεί, θα μπορέσεις να διαβάσεις και την ομολογία ότι "ποστάραμε λίγες τσόνtες για να προκαλέσουμε την προσοχή σου" και την απειλή και την υπογραφή "122 κατασκευαστές blog". Θες;

Mantalena Parianos είπε...

Τα έχω φυλάξει όλα - εκτός από τις τσόντες φυσικά.

Περαστικός είπε...

Αν θέλεις, μπορείς να τα στείλεις στο email μου να τα έχω και εγώ. Μην τα διαγράψεις, δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστούν. Κράτα όλο το σχετικό υλικό, και σε backup. Πάντως, στη θέση σου θα είχα ζητήσει νομική συμβουλή. Νομίζω μπορείς να πάρεις και ένα απλό τηλέφωνο στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, δεν ξέρεις τι μπορεί να σε συμβουλέψουν και από ό,τι μαθαίνω είναι αρκετά εξυπηρετικοί. Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, πάρε στη γενική διεύθυνση Αστυνομίας και ζήτα τους, νομίζω ότι στο 1033 μπορείς να ζητήσεις κάθε υπηρεσία. Θα μπορούσες να ενημερωθείς για τις επιλογές σου, εάν ενδιαφέρεσαι. Εγώ, ως μη άμεσα ενδιαφερόμενος, μόνο με το γενικό θέμα μπορώ να ασχοληθώ.

Περαστικός είπε...

Να συμπληρώσω ότι το πιθανό αδίκημα δεν είναι η έκφραση οποιασδήποτε άποψης και καλοπροαίρετης ή κακοπροαίρετης κριτικής, αλλά ο διασυρμός σου με το ονοματεπώνυμό σου και τη φωτογραφία σου. Για αυτόν το λόγο, θα ήταν ακόμη καλύτερα αν είχες κρατήσει και τις τσόντες. Ρώτησε όμως ή ψάξε το, ενδεχομένως κάποιος να το έχει αποθηκεύσει αυτό το υλικό ή να είναι δυνατό να το ανακτήσεις από το Internet. Και εκεί μπορεί να σε βοηθήσει η συγκεκριμένη υπηρεσία. Πάντα, αν σε ενδιαφέρει να το προχωρήσεις το θέμα.

Fade είπε...

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει άλλα πράμματα να ασχοληθεί και δεν το κάνει όπως παιδική πορνογραφία, πιστωτικές κάρτες μπλα μπλα μπλα...και όχι να ασχολείται με κατινιές
Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η βρωμοφάση γιατί τα χω πάρει από την αρχή βάλτε όλοι ''flag''...
Δηλαδή πάνω δεξιά σε κάθε blog όπως και στο http://www.parianos1.blogspot.com/ υπάρχει η επιλογή, το κουμπί , η δυνατότητα ’’flag''...θα το έχετε δει δεν μπορεί...κάντε κλικ πάνω στο ''flag'' και θα γίνει κόκκινο το σημαιάκι...
Αν κάνουμε όλοι klik το blog φεύγει από το blogger.com, δυστυχώς ή ευτυχώς όμως όχι και από το Διαδίκτυο γενικά...διαβάστε το μόνοι σας..
ΑΝΤΕ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ?

ΥΓ. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος

Fade είπε...

Περαστικέ ενημέρωσε και συ κόσμο και γίνε blogΗΡΩΑΣ(χιούμορ ελαφρώς σαρκαστικό)

Περαστικός είπε...

Αυτό με το σημαιάκι το έκανα από την πρώτη στιγμή. Για τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, γνωρίζω ότι ασχολούνται και με θέματα συκοφαντίας, π.χ. όταν κάποιος δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες μιας φίλης του ή της γυναίκας του από την οποία χώρισε. Ενδεχομένως η χρήση της φωτογραφίας και του ονοματεπώνυμου ενός ατόμου να συνιστά αδίκημα υπό ορισμένες συνθήκες, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείται με πορνογραφικό περιεχόμενο, όπως είχε γίνει αρχικά. Ωστόσο, συμφωνώ ότι αυτή δεν είναι η ιδανική λύση, η ιδανική λύση θα ήταν (λέω "θα ήταν" δυστυχώς) η γενικευμένη αντίδρασή μας.

Περαστικός είπε...

Πάντως, αν κατάλαβα καλά από τις οδηγίες, πρέπει να μπουν πολλά σημαιάκια. Εξάλλου, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να εγκαταλείψει ο κουκουλοφόρος το url διαγράφοντας το blog.

Fade είπε...

Μεγάλο τράβηγμα ο νόμος...δεν ξεμπλέκεις ποτέ...δεν διάβασες ποτέ Κάφκα?
Γενικευμένη αντίδραση σημαίνει flag...αν θες ενημέρωσε...εμένα τα νεύρα μου είναι ευαίσθητα με τέτοια θέματα

Mantalena Parianos είπε...

thanx guys

Ανώνυμος είπε...

Tι ακριβώς εχει γίνει;Ελειπα καποιες μερες και προσπαθω να καταλάβω.

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα Mantalena. Αυτό που συνέβη ήταν πολύ άσχημο και δεν μπορούσα να μην πάρω θέση.

Καλησπέρα Regina, είναι μεγάλη ιστορία, αλλά η ουσία είναι ότι κάποιος δημιούργησε ένα "αντι-blog" το οποίο χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία της Μανταλένας, με το επώνυμό της στο url, για να της επιτεθεί με αισχρότητες και βωμολοχίες. Τώρα έχουν παραποιήσει το όνομά της και τη φωτογραφία, αλλά προηγουμένως τα χρησιμοποιούσαν και αυτούσια, ενώ αρχικά είχαν και υλικό πορνό.

Έλειπες είπες; Ελπίζω να ήταν για αναψυχή και να πέρασες καλά :)

Ανώνυμος είπε...

De xreiazetai tipota!

Kuriws de xreiazetai astuvomous stn fasn - ti eivai auta pou lete mwre;

Yparxei evas tupos - kafros lete, ok va sumfwvnsw - pou brizei tn Mavtaleva pou eivai mia xara kopela. E, kai;

De xreiazetai tipota. Oute links, oute va tov diabazete, oute tipota. Mn trela0oume kiolas. Dev eivai edw n zwn. H zwn eivai e3w apo ta computers. "Mavtaleva", "Jamella" kai "Perastikos" kai evas kretivos, 'n "Kretivos".

Se telikn avalusn o ka0evas/ka0emia edw mesa ftiaxvei tn fnmn tou kai to kuros tou kai sto telos dev prokeitai va givei la0os gia to poios eivai ti.

Flags kai mpatsous klp. Kai ama mazeyei o allos kai tnv pesei se eva blog oti tou prosbalouv tis 0rnskeutikes avtilnyeis ti pisteuete oti 0a kavouv oi admins tou blogger;

Delete - mn diabazetai. Sto web uparxouv Terabytes apo keimeva. Mn diabazete autov tov tupo. To blog tns Mavtalevas eivai gvwsto stov xwro tns kai auto arkei.

Arkei kai egw!

-- Serius