Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006

Ανακοίνωσις


Ρίξτε μια ματιά εδώ. Μπορείτε να τα βοηθήσετε να βρουν σπίτι;

8 σχόλια:

hardrain είπε...

Κάθε φορά που βλέπω άστεγα πλάσματα, ανυπεράσπιστα και χωρίς καμία ευθύνη για τη μοίρα τους με πιάνουν οι ένοχές για το είδος μας. Ουφ! Μαζεύω και ταϊζω γατιά πολλά χρόνια τώρα και ποτέ μου δεν κατάλαβα την συμπεριφορά πολλών ανθρώπων έναντι των άλλων πλασμάτων με τα οποία απλά μοιραζόμαστε τον Κόσμο.

Η διαφορά μας τελικά είναι ότι αυτά μετέχουν του Κόσμου και της Ιερότητάς του ενώ, εμείς τραβήξαμε τον εαυτό μας απ έξω και θέσαμε εαυτόν στη θέση του κυρίαρχου και του εκλεκτού. Έτσι, η λεγόμενη "φιλόζωη" ή γενικά φυσιολατρευτική στάση ζωής όχι μόνο δεν είναι γραφική, αλλά αναγκαία είναι, πολύ αναγκαία...

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Δύοντα Ανατέλλοντα. Πράγματι, και εγώ πιστεύω ότι ο σεβασμός απέναντι στα ζώα και σε κάθε μορφή ζωής είναι θέμα ηθικής. Ένα αγαπημένος μου φιλόσοφος, ο E.M.Cioran, έγραψε ότι ο άνθρωπος είναι ένας εξολοθρευτής και ότι, με την πορεία που ακολουθεί, σύντομα θα μιλάμε και για την τελευταία ψείρα.

Ladychill είπε...

Για τα ζώα συμφωνώ απολύτως. Άλλο όμως θέλω να ρωτήσω: το σκιτσάκι είναι δικό σου Περαστικέ; Αν ναι, πρέπει να πω οτι σκίζεις! Πολύ καλό:)

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Ladychill, ναι, όλες οι εικόνες του blog είναι δικές μου. Ευχαριστώ.

ellinida είπε...

Θυμώνω τόσο πολύ με τόσο ανεύθυνους "ανθρώπους" . Θα μπορούσαν να είχαν πάει στην σκυλίτσα για στείρωση . Θα μπορούσαν έστω να τα μεγαλώσουν λίγο και να τα αφήσουν σε κήπους (απαίσιο αλλά ... έστω).
Αλλά να τα πετάνε στα σκουπίδια και σε κούτες το θεωρώ απαράδεκτο . Εχω μαζέψει απίστευτα πολλά νεογέννητα ζωάκια από σκουπιδοτενεκέδες .
Είναι απάνθρωπο !
Τι να πω εγώ η δύσμοιρη σκυλομάνα ; 7 !!!

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Ellinida, έχεις δίκιο, ζωάκια στα σκουπίδια... δεν θέλω ούτε να το σκέπτομαι.

Ladychill είπε...

Περαστικέ πέρασα απλά να σου πω οτι μετά την κατάθεσή σου στον Δύων Ανατέλλων σε βλέπω με άλλα μάτια. Όχι οτι πριν δεν έχαιρες της εκτίμησής μου, απλά τώρα απέκτησε ένα βάθος η συμπάθειά μου. Χαίρομαι που τα πας καλά.

Περαστικός είπε...

Γεια σου Ladychill. Απλώς ήθελα να πω ότι κάνεις πολλά ζιγκ-ζαγκ μερικές φορές για να βρεις το δρόμο σου και δεν πρέπει να φοράς παρωπίδες. Δεν νομίζω ότι έκανα τίποτα ιδιαίτερο . Πάντα είχα τη στήριξη του περιβάλλοντός μου και δεν δυσκολεύτηκα ποτέ πραγματικά, εννοώ ότι δεν στερήθηκα ποτέ τίποτα. Νομίζω ότι σε εσένα πρέπει να βγάλω το καπέλο.