Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2007

Το δακτυλίδι

- My precious!
- My precious!
- My precious!
- My precious!

One ring to rule them all!*

Δεν ξέρω ποιος θα ήθελα να κερδίσει, αλλά ξέρω ποιος θα ήθελα να χάσει, η οικογενειοκρατία, μια μάστιγα του πολιτικού μας συστήματος. Νομίζω ότι έχουν αρχίσει πλέον να μπαίνουν στη βουλή και αμέσως μετά το πτυχίο ή τον στρατό. Αν ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου είναι υψηλόβαθμα στελέχη ή αρχηγοί της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, είσαι δελφίνος από τα γεννοφάσκια σου και προαλειφόμενος για αρχηγός (για υπουργός δεν το συζητάμε καν).

- Μπαμπά, τι μου αφήνεις κληρονομιά;
- 5.000 πρόβατα και 25.000 ψηφοφόρους παιδί μου, 30.000 κεφάλια.

Σε λίγο θα μας πουν ότι και αυτό είναι απαραίτητο για τη σταθερότητα του πολιτικού μας συστήματος. Το απόστημα των Ζωνιανών δε έχει και τέτοιες αποχρώσεις και αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τη σαπίλα, την οικογενειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις του πολιτικού μας συστήματος, που ακόμη και την παρανομία εναγκαλίζεται. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε, όσοι βρίσκεστε τουλάχιστον στην Ελλάδα.

* Ελπίζω να είστε εξοικειωμένοι με τον «Άρχοντα των δακτυλιδιών».

Υ.Γ. Απίστευτο, τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να πατήσω «Δημοσίευση», κτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ένα ηχογραφημένο μήνυμα από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, έτσι έλεγε η φωνή, παρόμοιο με αυτά των εταιρειών που προωθούν ταξίδια ή άλλα προϊόντα και υπηρεσίες. Προέτρεπε να πάω να ψηφίσω, αν εδιαφέρομαι για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ή να πατήσω κάποιο αριθμό για να με καλέσουν προσωπικά για αναλυτικότερη ενημέρωση. O tempora o mores!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Smeagol... Μπλιαχχχ!

Έμαθα ότι πληρώνεις και 2€ για να ψηφίσεις. Ληστεία.

s_k είπε...

nice bog!

Περαστικός είπε...

Καλησπέρα, Thank you.

Erisadesu είπε...

δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Ανώνυμος είπε...

Τα είπες όλα! Αλλα, να μην κυβερνήσει και ο Γιωργάκης μας; Κριμα είναι μωρε!

Εμενα γιατι δεν χτύπησε το τηλέφωνο ρε γαμώτο; Θέλω κι εγώ ηχογραφημένα μήνυμα!

Αταίριαστος είπε...

Εγώ έλαβα ηχογραφημένο μήνυμα από το Βενιζέλο πριν από λίγες μέρες που μιλούσε στην πόλη σας. Ήταν μία ευχάριστη γυναικεία φωνή που πρώτα με καλημέρισε, την καλημέρισα κι εγώ και μετά μου άρχισε την παπαγαλία (και τότε ένιωσα ηλίθιος που καλημέρισα ένα μηχάνημα, αλλά αν ακούς καλημέρα δεν θα πεις κι εσύ καλημέρα;). Επίσης ο Βενιζέλος έστειλε ραβασάκια σε ΠΑΣΟΚους στην πολυκατοικία μας. Αντιθέτως από τον Παπανδρέου δεν είδα καμία προωθητική ενέργεια, αλλά αποδείχθηκε ότι αν έχεις το μηχανισμό με το μέρος σου δεν χρειάζεται η διαφήμιση.

Αταίριαστος είπε...

"Στην πόλη ΜΑΣ" μιλούσε βέβαια και όχι στην "πόλη σας" όπως έγραψα κατά λάθος. Θα ήταν λίγο ηλίθιο να καλεί πολίτες από άλλες πόλεις στις ομιλίες του.

Περαστικός είπε...

Κρίνοντας από τις αναφορές και σε άλλα blog, πρέπει να έπεσαν πολλά τηλέφωνα, τελικά τζάμπα ξοδεύτηκαν. Fidelio, εσύ τους ξέφυγες μάλλον.

doctor είπε...

Εκπληκτική η γελοιογραφία, εκπληκτική!

Τελικά κέρδισε ο ιδιοκτήτης (Γ.Π.) και όχι ο ενοικιαστής (Βενιζέλος) ή ο διαχειριστής (Σκανδαλίδης) του σπιτιού.

Προσωπικά βέβαια ... σιγά τα ωά με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ...σιγά τα ωά βέβαια με τις εκλογές γενικότερα...

doctor

Περαστικός είπε...

Καλημέρα Doctor, προτρέπω τους επισκέπτες να επισκεφθούν το ιστολόγιό σου για τα ενδιαφέροντα και εξαιρετικά τεκμηριωμένα κείμενά σου.

mickey είπε...

Καλημέρα Περαστικέ.

Καταπληκτικό post και ακόμα πιο φοβερό το σκίτσο σου!

Όπως έγραψε και ο fidelio, τα είπες ΟΛΑ!

Θερμά συχγαρητήρια!

Περαστικός είπε...

Ευχαριστώ Mickey.