Σάββατο, Ιανουαρίου 20, 2007

Η φύσις βρίσκει διέξοδο

- Ανθουλή! Τι πράξατε;!
- Ω! Συγγνώμη Πετούνια! Έφταιγε λίγο ο αέρας... λίγο η ακαταμάχητη παρουσία σας...
-
Οι κάτοικοι του πλανήτη Χλώρεν, θεωρώντας τον κόσμο ως "κακό", ως κοσμικό ατύχημα, περίπου όπως και οι Γνωστικοί, κάποια στιγμή αποφάσισαν να βάλουν τέρμα στον κύκλο της ζωής και σταμάτησαν τη συνουσία. Δυστυχώς, η ύπουλη και πονηρή φύση βρήκε διέξοδο τροποποιώντας "ελαφρά" τον τρόπο αναπαραγωγής τους και δίνοντας νέο νόημα στη φράση "παιδιά των λουλουδιών" (θα μπορούσαν βέβαια να φορούν σακούλες, αλλά τέλος πάντων).
-
Αγόρασα πρόσφατα το καλό βιβλίο "ΑΠΑΝΤΑ ΠΕΖΑ" του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, από τα Ελληνικά γράμματα, μετάφραση, επιμέλεια, σχόλια: Αχιλλέας Κυριακίδης. Ο Μπόρχες, στο κείμενο "TLÖN, UQBAR ORBIS TERTIUS", βάζει στο στόμα του φίλου του Μπιόι Κασάρες, επίσης συγγραφέα, τη φράση που υποτίθεται ότι ανήκει σε κάποιον φανταστικό αιρεσιάρχη της φανταστικής χώρας Uqbar "...οι καθρέφτες και η συνουσία είναι απεχθείς, γιατί πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των ανθρώπων."
-
Με συγχωρείτε τώρα, αλλά έχω και περιμένει ένα καλό κονιακάκι και ένα καλό βιβλίο.

3 σχόλια:

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

κάποιες αλήθειες όσο ακραίες κι αν ακούγονται είναι τόσο μεγάλες όσο και η βλακεία μας... εντάξει η δεύτερη υπερτερεί... περιέργως πάντα...

reginarosasamat είπε...

Καλημέρα. Το εχω παραγγείλει και εγώ αυτό το βιβλίο. Και τωρα με αυτά που διαβασα, ανυπομονω..

Περαστικός είπε...

Γεια σας Γαϊδάρα, Regina. Το βιβλίο είναι όντως απόλαυση για τους φίλους του Μπόρχες και θα κυκλοφορήσουν νομίζω άλλοι δύο τόμοι, με τα ποίηματα και τα δοκίμια.